Hódosi Zoltán Consulting

Megrendelés

Amit eddig már megtapasztaltam...

MÉDIAMEGJELENÉS

utcakolyokbol-lett-bunozo-most-zsoldoskent-mutatja-az-utat-a-fiataloknak-hodosi-zoltan

„Ki gondolta volna húsz éve, hogy a rákoskeresztúri utcagyerek nem a szervezett bűnözésre teszi majd az egész életét? Hódosi Zoltánnak sikerült kiugrania a bűn mocsarából. Előbb zsoldos lett, ma is Irakban dolgozik, immár az Európai Uniónak. Szabadidejében motivációs tréningeket tart magyar fiataloknak, utat mutatva, hogy miként lehet értelmet találni az életükben.

Forrás: magyarnemzet.hu

Bővebben…

„Március 8-án a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat adott helyet a Rákosmente Önkormányzata és a Kelet-Pesti Tankerületi Központ által közösen életre hívott Motivációs programsorozat első előadásának. Az iskolás korosztálynak szóló kezdeményezés keretében olyan hétköznapi emberek történeteit ismerhetik meg a gyerekek, akik magukat valamilyen hátrányos helyzetből küzdötték fel. Az eseményen Lengyel-Fehér Gyöngyi, a Kelet-Pesti Tankerületi Központ megbízott igazgatója, valamint Dr. Füzesi Péter alpolgármester is részt vett.

A rendezvény vendégelőadója Hódosi Zoltán volt, aki saját bevallása szerint korábban kábítószerproblémákkal küzdő fiatalként élte mindennapjait, mára azonban Irakban az Európai Unió Tanácsadói Missziójának biztonsági szakértője lett, személyvédelmi operátorként dolgozik, emellett pedig hátrányos helyzetű gyerekek számára tart a mostanihoz hasonló előadásokat. Mint elmondta, azt a tapasztalja, hogy a fiataloknak nincsenek céljaik.

Hódosi Zoltán az életéből hozott személyes példákon keresztül beszélt a jelenlévőknek egyebek mellett a célkitűzések jelentőségéről, és a kitartás fontosságáról.” Forrás: www.rakosmentetv.hu

Bővebben…

előadás_Hódosi_Zoltán_Consulting

AZ IRAKBAN SZOLGÁLÓ HÓDOSI ZOLTÁN MÁR A HARMADIK GYEREKOTTHONT LÁTOGATTA MEG

A mátraverebélyi tanodában tartottam néhány napja a legutóbbi motivációs előadást hátrányos helyzetű, többnyire roma gyerekek számára. Évek óta terveztem, hogy a magam módján megpróbálok segíteni a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Szeretném megmutatni, hogy van választásunk! A döntés rajtunk áll, hogy melyik utat választjuk.

 

Bővebben…

Beszélgetés Kende-Hofherr Krisztinával, a SlágerFM rádióban.

Ezúton is köszönöm Krisztának a kedves szavakat, a színvonalas beszélgetést.

Beszélgettünk múltról, jelenről és jövőképről, sikerekről és kudarcokról, az életutamról.

Szeretném megmutatni, hogy van választásunk! A döntés rajtunk áll, hogy melyik utat választjuk. Akkor is van megoldás, ha most valaki úgy érzi csapdába került.

Nézz fel és dönts egy másik út mellett! Lehetséges!

Elképesztően pofátlan és egyoldalúan előnytelen szerződést íratott alá egy magyar munkaközvetítő cég egy uniós ország kabuli nagykövetségének őrzését ellátó honfitársainkkal. Még biztosítást se kötött rájuk, a szerződésben pedig az szerepelt, ha bármi történik, nem vállalnak semmiért felelősséget, az emberek csak magukra számíthatnak.
Tovább: Csúnyán cserbenhagyta a magyar cég az Afganisztánban rekedt 26 munkatársát

Egy magyar zsoldos szálláshelyének szomszédságában csapódott be az a drón, amellyel Irak miniszterelnökét próbálták meggyilkolni szélsőségesek Bagdadban. A közel-keleti ország fővárosában azóta uralkodnak polgárháborús állapotok, hogy kihirdették a legutóbbi parlamenti választás eredményét. Csúnyán leszerepeltek ugyanis az Irán-barát politikai erők, akik az utcai nyomásgyakorlással kierőszakolták a voksok újraszámolását.

Tovább: „Az első drón becsapódására ébredtem fel” – Így élte át egy magyar férfi az iraki kormányfő elleni támadást

Az utcai harcok előzménye, hogy az október 10-i választásokat elvesztették az Irán-barát politikai erők, amelyek rögvest csalást kiáltottak és az eredmények érvénytelenítését kezdték el követelni. Az indulatokat az sem csillapította, hogy az Európai Unió megfigyelői arról nyilatkoztak az urnazárást követően, hogy a választás “abszolút békés, nyugodt és tisztességes volt.”

Tovább: Már a diplomatanegyedet ostromolják az iraki tüntetők: egy magyar zsoldos elmesélte, mi történik körülötte

Hátrányos helyzetű fiataloknak tartott motivációs tréninget Hódosi Zoltán, aki drogos utcagyerekként kezdte, ma azonban már Irakban az Európai Unió tanácsadó missziójának személyvédelmi programjában vesz részt. Rövid magyarországi szabadsága alatt Kecskeméten, az SOS Gyermekfaluban tartott motivációs előadás Hódosi Zoltán 14 és 16 év közötti roma származású, intézetis gyerekeknek, hogy saját élettörténetével motiválja őket a helyes út megtalálásában.

Tovább: Hódosi Zoltán az SOS Gyermekfaluba látogatott

17 év foglalkozik a legmagasabb szintű személyvédelemmel a Közel-Keleten Hódosi Zoltán, aki mostani, több hetes szabadsága során előadást tartott az SOS Gyermekfalu lakóinak, hogy saját élettörténete segítségével inspirálja őket.

Tovább: „Ez teljesen megváltoztatja az ember szemléletét ” – Intézetis gyerekeket terel jó útra a magyar zsoldos

Döbbenetes képsorok sokkolták az elmúlt napokban az egész világot a káoszba süllyedt Afganisztánról, amit a szélsőséges tálibok pillanatok alatt foglaltak el. Az amerikaiak és a NATO nemzetépítése kudarcot vallott, a 20 évig tartó “próbálkozás” alatt a hivatásos magyar katonák mellett biztonsági cégeknek dolgozó “zsoldosok” is megfordultak a közép-ázsiai országban. A kialakult helyzetről egyiküket, Hódosi Zoltánt kérdeztük, aki könyvet is írt az élményeiről.

 

Tovább: Magyar zsoldos az Afganisztánban töltött évekről: Egy csomó mindent megúsztunk

Nemcsak Magyarország, hanem az egész világ a forrongó Afganisztánra figyel. Az utcákon, tereken rettegő emberek tízezrei gyűltek össze, a nemzetközi sajtót pedig bejárták a felvételek az országot elhagyó, repülőgépekbe kapaszkodó menekülőkről. A magyarok filmbeillő kimenekítésének izgalmas részleti következnek.

Tovább: Káosz Afganisztánban, mentik a magyarokat

Hódosi Zoltán, aki Irakban foglalkozik fegyveres személyvédelemmel, a Blikknek azt mondta, kollégái rekedtek Afganisztánban, telefonos kapcsolatban van velük. Ő azt mondta a Blikknek, egy hotelben várják türelmesen, hogy értünk menjenek, nincsenek pánikban, nem érzik veszélyesebbnek a helyzetet, mint bármikor máskor. Hodosi elmondta, társai arról számoltak be, hogy egyelőre úgy tűnik, a tálibok nem erőszakosak senkivel, békés hatalomátvételnek tűnik az egész. Egy meg nem nevezett hotelban várják a magyarok, hogy értük menjenek.

Tovább: 26 magyar rekedt Kabulban – ezt mondták az ottani állapotokról

Hódosi Zoltán külvárosi csibészből előbb az araboknak, majd az oroszoknak dolgozó maffiózó lett, 16 éves korától 24 éves koráig „rezgett a léc”, bármikor lecsukhatták volna, majd gondolt egyet, és 15 évvel ezelőtt elment Irakba biztonsági embernek.

Ma pedig itthon hasonló cége van, Irakban az Európai Unió egyik projektjében diplomáciai személyvédelemmel foglalkozik.

A 39 éves férfi február 20-án tért vissza az arab országba…

Tovább: Különleges megbizatás

A terrorizmus a nagyhatalmak számára óriási biznisz – véli Hódosi Zoltán, aki fizetett személyi testőrként dolgozik Irakban és Afganisztánban tíz éve. Történetét, élményeit a Zsoldos című most megjelent kötetében is olvashatjuk. Hogy lesz a rákoskeresztúri vagányból az iraki testőrök csoportvezetője? Mik a szakma nehézségei, hogyan látja Európa terrorfenyegetettségét, és miként robbanthat ki véres felkelést egyetlen levágott zászló?

Tovább: Magyar zsoldosként Irakban

Mondhatnám, kinevetem a halált, de tisztelem, csak egyszer veszthetünk vele szemben – foglalja össze tapasztalatait Hódosi Zoltán.

A zsoldosról mindenkinek a rossz vagy kevésbé jó amerikai filmek juthatnak eszébe, amelyekben a zsoldos pénzért öl, ő a rosszfiú. Hódosi azonban nem harcolni ment a háborúba, hanem testőrnek.

Tovább: Egy magyar zsoldos a pokolból

Irak–Magyarország — Valóságos vagyont keres, de ha úgy adódik, akár embert is kell ölnie Hódosi Zoltánnak (34), akinek zsoldosként az a feladata, hogy nap mint nap mások életét védje terroristák támadásától a Közel-Keleten.

Zoltán 12 éve dolgozik az iraki pokolban, az Iszlám Állam szomszédságában, a különféle terrorszervezetek földjén. Feladata a térségben tevékenykedő külföldiek, például diplomaták és vezetők védelme.

Tovább: Terroristák ellen küzd a magyar zsoldos az iraki pokolban

Hódosi Zoltán több mint egy évtizede dolgozik Irakban, nagyköveteket, mérnököket, üzletembereket véd a páncélozott járműveken közlekedő csapatával, nemrégiben „A Zsoldos” címmel jelent meg könyv a munkájáról.

Most is Irakban van, a Kékfény két kísérés között készített vele videótelefonos interjút.

Azt mesélte, folyamatos veszélyben vannak, hiszen a merénylők bármikor, bárhová elrejthetik a pokolgépeket.

Tovább: Vagy teljesen amatőr, vagy igazi profi volt a robbantó

Döglött kutyába rejtett bomba, ami robban is, társ, aki meg akar gyilkolni – ezek a jelenetek egy akciófilmben is szerepelhetnének, de megtörténtek.

Méghozzá egy magyar zsoldossal, Hódosi Zoltánnal, aki több, mint tíz éve dolgozik Irakban illetve Afganisztánban.

Keveredett már tűzharcba is és volt, hogy foglyul akarták ejteni.

TovábbTöbbször akarták megölni a magyar zsoldost Irakban

Út szélén robbanó bombák, Irakban a munkába járás sem veszélytelen. Mégis vannak, akik a veszélyből élnek.

Az iraki zsoldosok között egy magyar is van, ő Hódosi Zoltán. Munkaeszközük a Kalasnyikov és a golyóálló mellény, munkahelyük a világ egyik legveszélyesebb országa, feladatuk élve eljuttatni a védett személyt a célállomásra.

Zoltán 34 éves. A budapesti éjszaka rosszfiúja volt évekig, amikor 10 évvel ezelőtt úgy döntött, a jó útra tér. Egy személyvédelmi tanfolyam után már Irakban dolgozott. Fél évre készült, de már 10 éve, hogy ott ragadt a bombák földjén, ahol mindennaposak a robbantások, az Iszlám Állam közvetlen közelében. A lényeg, hogy ne álljanak meg, bármi is történik. Jelenleg egy kanadai olajcégnek dolgozik. A kutatókat és a munkásokat a zsoldosok, a testőrök szállítják a helyszínre. Napi 4-500 kilométert is autóznak, olyan terepen, ahol a minden méteren a veszély leselkedhet. A nyomást sokan nem bírják, van, aki menekül Irakból.

Tovább: Zsoldosok, akik a veszélyből élnek

Hódosi Zoltán csaknem tíz éve Irakban és Afganisztánban dolgozik.

Az a feladata, hogy külföldiek testőre legyen a háborús zónában, ahol mindennaposak a merényletek, gyilkosságok, robbantások. Sok pénzt keres, de kint nem tudja mire elkölteni. Azt mondja: ha elfogják, reméli, hogy gyorsan vége lesz.

Szerzőtársával könyvet írt az életéről, A Zsoldos címmel.

Tovább: Nem azért fizetnek, hogy öljek

Globo TV – Riportfilm

A Magyar Nemzetből már ismert Hódosi Zoltán közben arról számolt be, hogy Irakban is elrendelték a vesztegzárat a járvány miatt. Mint azt megírtuk, a magyar férfi 15 éve dolgozik személyi biztosítóként a válságövezetben.

Jelenleg az Európai Unió projektjében vesz részt, ám munkatársaival együtt Bagdadban, a Tigris folyó partján található hotelben várják a vesztegzár végét. Mint mondja, kilenc napja még a kormánynak ellenálló, Irán-barát milíciák is visszahúzódtak, azóta egyetlen rakétatámadás sem történt az országban.

Kitört a béke, ­miután az Amerika-ellenes milíciák hitszónoka, Szaíd Muktada asz-Szadr is arra szólította fel híveit, hogy vonuljanak önkéntes karanténba.

Tovább: Van, ahová békét hozott a koronavírus

Bagdad — Ötcsillagos szálloda, háromszori svédasztalos étkezés, jórészt a jövő tervezgetésével töltött napok a decemberi 23 fokban, havi 1,5-2 millió forintos fizetésért.

Jól hangzik? Akkor is, ha közben odakint olyan gyakorisággal visítanak a katyusa rakéták, mint ahogy Budapesten csilingel a villamos Hódosi Zoltán (39) testőr otthona ez a világ már 15 éve, a háború és polgárháború sújtotta Irakban. Pár éve még az Iszlám Állam tartotta rettegésben a lakosságot, és a terrorszervezet bukásával, vezetői likvidálásával is csak kicsit lett békésebb a földi pokol.

Tovább: Terroristák földjén

Hódosi Zoltán nagyon nagy utat járt be: az egykori rákoskeresztúri „utcagyereknek” közel másfél évtizednyi közel-keleti szolgálat után saját biztonsági cége van.

Az embert mindig befolyásolja a környezete, vagy a hely, ahol éppen nevelkedik – idéz A zsoldos című könyvéből Hódosi Zoltán, aki 2005 óta – egy egyéves afganisztáni szolgálatot leszámítva – Irakban szolgál zsoldosként. Rákoskeresztúrról jutott el a Közel-Keletig, s bár ez elsőre nagy távolságnak tűnik, valójában egyik évről a másikra háborús övezetben találta magát.

Hódosi nem véletlenül ezzel az idézettel kezdte a beszélgetést: tizenéves fiatalként az iskolai szakkörök helyett – kis túlzással – az utcán töltötte a 90-es éveket.

Tovább: Az iraki homoktól a cégvezetésig

Kis híján elveszett fiatalabb korában Hódosi Zoltán az éjszakai életben. Aztán 15 évvel ezelőtt gyökeres fordulatot vett az élete, ki tudott szakadni a maffiák bűvköréből, az országot is elhagyta, azóta a Közel-Keleten, zömmel Irakban zsoldos. Ám ez a zsoldoslét nem a hagyományos értelemben vett zsoldosság. Erről is szól a napokban A zsoldos 2. rész – Háború címmel megjelent második könyve.

Tovább: Egy magyar zsoldos a háborús Irakban

CÉLKERESZTBEN – a rossz fiúból lett testőr a világ legrémisztőbb helyein védi mások életét, miközben ő maga már számtalanszor került életveszélyes helyzetbe.

Tovább: Tények plusz

Megtörtént az első terrortámadás idén Bagdadban. Ráadásul ma kifejezetten a helyi, muszlim lakosság ellen irányult a támadás. A történteket környékbeliek vették fel.

Helyi magyar forrásunk azt mondja, olyan, mintha az Iszlám Állam visszatért volna, a módszer erre utal.

Tovább: BLIKK