Hódosi Zoltán Consulting

Megrendelés

Miben tudok segíteni, ha PSD operator akarsz lenni?

Hogy lehet valakiből PSD Operator (Personal Security Details)?

2015-ben jelent meg önéletrajzi könyvem a Zsoldos címmel.

A könyv megjelenését követően illetve a médiában való szerepléseknek köszönhetően népszerűségre tettem szert azok körében, akiket érdekel, milyen egy magyar szemszögéből a közel keleten élni és dolgozni, hogy éltem át a terrorizmus és háború közepette Irakot és Afganisztánt.

Rengeteg levelet kaptam és kapok mai napig, hogy segítsek az általam is választott pályán elindulni vagy csak mutassak utat.

Hol kezdjék el?

A zsoldos élete

Mielőtt bárki ítélkezne egy személyről, aki távol az otthonától zsoldba áll, azért, hogy megteremtsen egy jobb életszínvonalat a családjának és önmaga számára: Senki ne mondja rájuk, hogy szerencsések, mert megtehetnek bizonyos dolgokat! 

Ezek az emberek feladták életük egy részét remélve, hogy megteremthetik családjuk számára a biztonságos jövőt.

Azoknak akik külföldön, a közel-keleten munkát vállalnának, mérlegelniük kell a következőket, mielőtt aláírják a szerződésüket:

IGEN, jó fizetésed lesz, többszöröse annak, mint amennyit otthon bármiféle legális munkával meg tudsz keresi.

IGEN, a fizetésed által megteremthetsz egy magasabb életszínvonat, menő autókkal, nyaralással vagy egy új lakással.

IGEN, szabadságod alatt nem kell számolgatnod a pénzt, mire mennyit költesz azalatt a pár hét alatt. Olyan életet élhetsz családoddal, amilyet csak akarsz.

IGEN, munkád során el vagy zárva a külvilágtól. 12 órát dolgozol egy sivár ingerszegény környezetben. A másik 12 órát a szállásodon, lakókonténeredben töltöd, mintha egy cellában élnél.

IGEN, ha munkába álltál, rá vagy kényszerülve, hogy megoszd a szobádat és együtt dolgozz olyan emberekkel, akik büdösek, piszkosak, mocskosak és horkolnak.

IGEN, ha munkában vagy fel kell adnod az otthon megszokott életszínvonaladat és lesüllyedj egy jóval alacsonyabb szintre.

IGEN, hiányozni fognak szeretteid.

Mielőtt útnak indulnál, aláírnád a szerződésedet, magad mögött hagyva családodat, barátaidat, otthonodat, mérlegeld a következőket:

NEM leszel otthon a gyereked születésnapján, de lehet, hogy születésekor sem.
NEM leszel otthon minden barátod partiján, vagy minden házassági évfordulódon, vagy minden karácsonyon.
NEM leszel otthon, mikor a gyereked megteszi az első lépéseket, vagy kimondja az első szót.
NEM leszel otthon, mikor feleségednek, párodnak vagy a családodnak a legnagyobb szüksége volna rád.
NEM leszel otthon mikor egy jó barátot vagy egy családtagot kell elbúcsúztatni.

“AZ EMBERT MINDIG BEFOLYÁSOLJA A KÖRNYEZETE, LEGYEN AZ A BARÁTI TÁRSASÁGA VAGY ÉPPEN A HELY, AHOL NEVELKEDIK. ÉN AZ ÉVEK SORÁN RENGETEG TÁRSASÁGBAN ÉS HELYEN MEGFORDULTAM ÉS MINDBŐL MAGAMMAL HOZTAM VALAMIT, LEGYEN AZ JÓ AKÁR ROSSZ. FIATALABB KOROMBAN NEM IGAZÁN LEHETETT A JÓFIÚK KÖZÉ SOROLNI, DE AZ IRAKI HÁBORÚBAN MEGVÁLTOZTAM. MEGVÁLTOZOTT AZ ÉLETSZEMLÉLETEM, TULAJDONKÉPPEN AZT MONDHATOM, A HÁBORÚS KÖRNYEZET NEKEM ELŐNYT JELENTETT. KI TUDJA, HOL LENNÉK MOST, VAGY HOL TARTANÉK, HA 2005-BEN NEM VÁGOK NEKI A NAGYVILÁGNAK, HA NEM HATÁROZOM EL, HOGY TÖBB AKAROK LENNI, MINT AMI AKKOR VOLTAM…” Részlet A zsoldos című könyvből